Friday, 26 February 2016

~ My Life ~



Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia, apa khabar semua teman2 aspire? aspire harap semua sihat2 belaka..maaf jika aspire lama tak update entri..baru hari ini ade kesempatan..hehe ^_^


Hari ini aspire ingin cerita mengenai aspire melanjutkan pelajaran ke peringkat ijazah..mesti teman2 semua nak tahu di mana?khursus apa? dan macam2 lagi..tapi tak mengapa aspire akan cerita..


Pada 24/1/2016 adalah hari di mana aspire mendaftar sebagai seorang pelajar di City Campus UniKL di jalan Sultan Ismail..aspire pergi ke sana untuk mendaftar sebagai pelajar ijazah..nak tahu khursus apa aspire ambil?? aspire ambil khursus Bachelor Of Business Administration (Hons) In Islamic Finance atau BBA(IF) ...selama 3 tahun di UniKL Business School (UBIS) di bangunan Yayasan Selangor (YS) ..menarik bukan..nasib baik aspire ambil khursus yang ade kena mengena waktu ambil diploma dulu..





Sumber : Google












Pada hari yang sama..pada sebelah petang..bermula hari orientasi bagi pelajar seperti aspire..minggu orientasi aspire selama 6 hari..nak tahu ape berlaku sepanjang minggu orientasi..mesti teman2 ingin tahu..bermula 24/1/2014 - 27/1/2016 aspire berada di Universiti Malaya untuk hari orientasi..di sana aspire berjumpa dengan ramai kawan dari pelbagai negeri dan banyak aktiviti2 yang menarik..




apa yang paling mengejutkan aspire adalah aspire dapat jumpa kawan lama dari sekolah rendah..aspire tak sangka jumpa dia..perasaan aspire waktu tu aspire berasa sangat gembira..hehe ^_^


 aspire berada di sana selama 4 hari 3 malam..maknanya aspire ade tempat untuk menginap kan..betul tu..aspire menginap di Kolej Kediaman Keempat..kemudahan di sana okay bagi aspire..hehe




tentang aktiviti pula ade zumba, break dance dan sebagainya..ade juga pertemuan dengan pegawai tertinggi UniKL,ade juga mengenai student development & campus lifestyle (SDCL), library,subjek yang diambil,penempatan pelajar @ student resident,kaunseling dan sebagainya..




ni aspire nak beritahu aspire tidak tinggal di student resident..nak tahu kenapa?? sebab aspire tinggal di rumah dengan parent aspire di Setiawangsa..jadi aspire akan berulang alik dari rumah ke kelas di YS..aspire menunggang motorsikal ke kelas..hehe ^_^




ini bermaknanya aspire dapat menjimatkan wang yang digunakan untuk keperluan yang lain..dengar cerita kos sara diri sangat tinggi di KL..betul kan..dengan berdepan kesesakan lalu lintas dan macam2 lagi..banyak betul dugaan yang ade di KL ni.. ade shopping mall,ade hiburan dan sebagainya..di sini aspire kena pandai memilih kawan..setakat ni kawan2 aspire semua baik2 belaka..hehe ^_^




Pada 28/1/2016 pula ade taklimat mengenai khursus & penyerahan dokumen yang berkaitan di YS di jalan Sultan Abdul Aziz..aspire pergi ke situ dengan menunggang motorsikal pada pukul 7 pagi..pada sebelah pagi aspire ade taklimat mengenai khursus yang diambil oleh ketua jabatan bahagian Islamic Finance/Finance..penyerahan  dokumen berjalan lancar pada sebelah petang..






















Pada 29/1/2016 pula ade English Test di YS juga..jadi kebanyakan kelas di YS..English Test ini untuk menentukan aspire berada kelas yang mana satu..jadi aspire dapat kelas IF121..
^_^










Sumber : Google












nanti pada entri yang akan datang aspire akan cerita mengenai kelas aspire dan macam2 lagi..hehe  ^_^












P/S:tidak sabar nak cerita lagi dan nantikan komen yang bernas daripada semua..hehe ^_^