Sunday, 14 December 2014

" Minta Maaf "




Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia..apa kabar semua?? Aspire harap semua teman2 sihat belaka..Aspire minta maaf sgt2 sekiranya tidak dapat menyertai giveaway yang dianjurkan oleh teman2 sekalian..begitu banyak perkara yang perlu Aspire selesaikan..

Perkara yang perlu Aspire selesaikan pada bulan November yang lalu..teman2 mesti mahu kan??..antaranya ialah pembentangan latihan industri pada 10/11/2014,mencari rumah sewa, dan pendaftaran untuk semester 5 pada 28/11/2014..nampak tak betapa sibuknya Aspire..tapi tak apa..mesti ade antara teman2 juga terlampau sibuk..

Sekarang ini, Aspire sedang menyesuaikan diri di rumah sewa..tapi di sini line internet tidak berapa clear..jadi sebab itu Aspire jarang mengemaskini blog..Aspire mohon maaf sgt2..
berkenaan rumah sewa..pada pendapat Aspire..okeylah tu daripada tidak ade..lagipun Aspire tinggal di rumah sewa itu untuk setahun jer pun dengan kawan2 satu course.. (^_^)

Bagi bulan Disember ini pula, sudah bermula proses pembelajaran bagi Aspire di politeknik..selepas ini kemungkinan Aspire sibuk sikit dalam menyiapkan assignment,projek secara berkumpulan dan sebagainya ..dan jika ada masa Aspire akan singgah pada blog teman2 ..

sebenarnya Aspire nak cerita banyak lagi tapi idea untuk mengarang entri pulak kurang..hihi
Aspire harap teman2 sudilah singgah dan komen  ^_^





P/S:Aspire berharap permohonan maaf dapat diterima ^_^

Friday, 3 October 2014

~ My Favourite Song ~

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia..apa khabar semua..pasti semua temanku sehat2 belaka..wah diriku tidak sangka bahawa sudah masuk Bulan Oktober..aduhai tidak mengapa..pada hari ini Aspire ingin memperkenalkan salah satu lagu kegemaranku..sila hayatinya ^_^


video

Lirik Lagu Sembunyi Rahsia - Asmidar

Pernahkah kau terfikir
Rindu ini hadir menghangatku
Hadir bicara cinta
Yang menyapa di lubuk hatiku
Dan kau tersenyum
Mengerti
Menyahut hatiku yang menanti

Kenangan dulu
Mencari ruang rindu di jiwaku
Percaya kasihku
Mimpi indah pasti bersatu
Ohhh...



Pernahkah kau terfikir
Rindu ini hadir menghangatku
Dan kau tersenyum
Mengerti
Menyahut hatiku yang menanti

Kenangan dulu
Mencari ruang rindu di jiwaku
Percaya kasihku
Mimpi indah pasti bersatu
Ohhh...

Di balik kata sembunyi rahsia
Tak ku jangka dirimu yang bertakhta

Kenangan dulu
Mencari ruang rindu di jiwaku
Percaya kasihku
Mimpi indah pasti bersatu
Ohhh...

Sering percaya
Betapa rasa indah yang tercipta
Mengajar diriku
Erti sebenar bahagia

Di balik kata sembunyi rahsia
Tak ku jangka dirimu yang bertakhta




Sumber : Youtube & Lirikami



Nota Kaki : Sudilah jenguk & hayati lagu ini ^_^

Tuesday, 16 September 2014

PUASA & TAG




Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia..saya mengucapkan terima kasih pada blogger Syira Yaya
sebab sudi tag saya..saya mohon maaf sebab lambat balas..hihi

KLIK PADA GAMBAR

Ini soalan yang diberi ? ?

(1) apakah pandangan anda tentang wanita cantik dan lelaki kacak?
(2) apa yang akan anda buat sekiranya anda berada di dalam hutan seorang diri?
(3) anda diberi RM 1 juta,,apakah yang akan anda buat dengan wang itu?
(4) siapakah idola anda?
(5) apakah yang anda sedang fikirkan sekarang?
(6) apakah perasaan anda sebagai seorang anak?
(7) adakah anda seorang jujur,ikhlas dan amanah? atau sebaliknya?
(8) 5 karakter yang ingin anda lakukan
(9) adakah anda seorang yang banyak cakap? atau sebaliknya?
(10) huraikan tentang diri anda


Ini jawapan saya  ^_^

(1) mereka adalah anugerah terindah kurniaan daripada Allah..





(2)berzikir,berdoa & mencari jalan penyelesaian..


(3)menunaikan Haji & Umrah bersama keluarga serta bakinya simpan dalam bank..hehe


(4)idola saya adalah ibu bapa saya..


(5)saya sedang fikirkan sekarang adalah novel apa yang terbaru.. ^_^


(6)sebagai seorang anak saya berasa gembira & bersyukur mempunyai ibu bapa yang prihatin..


(7)Ya,saya seorang yang jujur,ikhlas & amanah ^_^


(8)1)karakter anime yang comel..hihi


2)karakter seseorang yang dingin..


3)karakter seseorang yang menakutkan


4)karakter seseorang suka tersenyum..hehe


5)karakter gila-gila


(9)Saya banyak cakap bila dengan orang yang sudah kenal lama & saya akan jadi pendiam bila dengan orang yang baru saya kenal..hihi


(10)Saya adalah seorang yang sensitif,baik hati & suka merendah diri..saya juga peminat novel yang tegar,suka berkawan & seorang yang misteri & sukakan anime..hihi



Nota Kaki:Harap sudi baca ^_^

" SeLaMat MenYamBut Hari Malaysia "




Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia kepada semua...hari ini adalah cuti umum sempena menyambut Hari Malaysia..Hari Malaysia disambut pada 16 September setiap tahun bagi memperingati penubuhan persekutuan Malaysia di tarikh yang sama pada tahun  1963 .. Ia juga menandakan penyertaan bersama Tanah Melayu , Borneo Utara ( Sabah ) , Sarawak , dan  Singapura untuk membentuk Malaysia..

Pada pendapat saya, kita mestilah menghargai jasa2 orang terdahulu dalam menyatupadukan semua orang & menjaga tanah air dengan penuh cinta..

Jika ingin mengetahui Sejarah Malaysia dengan lebih lanjut boleh klik SINI




Ini merupakan Doodle 4 Google yang dilukis oleh Lee Yee Run dari Sekinchan , Selangor yang mengenai                  " Keindahan Malaysia " .. Ini ada penjelasan kenapa tajuknya " Keindahan Malaysia "...

"Ramai daripada kita mungkin telah terperangkap dalam hiruk-pikuk kehidupan, hilang keindahan negara kita. Mari kita melangkah keluar dari kotak, perjalanan ke tempat-tempat menarik, menemui dan menghayati warna sebenar dan unik Malaysia. Malaysia saya / anda sudah tentu tempat yang indah untuk tinggal."

Pada pendapat saya, lukisan yang dibuat oleh Lee Yee Run ini sangat cantik,menarik,kreatif & inovatif..hihi

Jika ingin mengetahui lebih lanjut mengenai Doodle 4 Google boleh klik SINI



Nota Kaki:Saya harap semua sudi baca :)



Saturday, 30 August 2014

SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN KE-57




Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia kepada rakyat Malaysia..pada tanggal 31 Ogos iaitu hari ini kita sebagai rakyat Malaysia akan menyambut Hari Kemerdekaan Ke-57..Di sini saya ingin mengucapkan Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan Ke-57...Saya juga ingin mengambil kesempatan ini saya memohon maaf sgt2 sebab sudah 2 bulan tidak update blog ini & tidak dapat menyertai giveaway yang dianjurkan oleh teman2 blogger ..




Wah,baru hari ini saya nampak di Google ada wajah baru..cantik & menarik gitu..hehe..
Alhamdulillah, negara kita Malaysia dalam keadaan aman & damai..Semoga kita sebagai rakyat Malaysia dapat mengekalkan keamanan & kedamaian ini..InsyaAllah..



Nota Kaki : Selepas ini, jika ada kesempatan saya akan cuba update blog ni (^_^)

Wednesday, 25 June 2014

' Kisahku '


Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia..saya minta maaf sebab sudah beberapa hari tidak update blog saya ni..pertama sekali..bermula pada 23 Jun 2014 iaitu hari Isnin..saya melapor diri untuk menjalani latihan pratikal yang sesuai dengan jurusan yang saya ambil..hari pertama berada di sana saya berasa sangat kekok pada mulanya..selepas 2-3 hari baru saya tidak kekok..hihi..begini rupanya cara orang bekerja setiap hari di tempat saya jalani pratikal ..saya berasa seronok mengenali semua senior staff yang berada di department saya duduki.. ^_^ ..mereka semua peramah,sporting & baik hati  ^_^ ..Jadi kalian semua nak tahu tempat saya jalani pratikal..betul nak tahu?? jeng3 saya menjalani pratikal saya di Syarikat Takaful Ikhlas Bhd selama 6 bulan..lama ke?? lama juga tapi demi pengalaman & ilmu penting untuk saya serapkan dalam dada..
Banyak juga perkara yang perlu saya belajar & fahami daripada mereka yang mahir di department saya duduki...

Apabila pulang dari tempat latihan pratikal..saya melihat di peti surat rumah ada bungkusan..nak tahu tak apa ada dalam bungkusan..jeng3..ada hadiah berupa Naked 2 Eyeliner di dalam bungkusan itu..Alhamdulillah syukur sebab saya dapat hadiah dari blogger Aqilah Azmy yang telah menganjurkan GiveAway Saje-Saje..terima kasih pada blogger Aqilah Azmy ..tahniah juga kepada semua pemenang GiveAway Saje-Saje ..ada masa lagi nanti buat GiveAway lagi yang awesome & marvellous..



Ini belum dibuka ^_^




Ini sudah buka ^_^


Nota Kaki: Jika saya tak lama update blog saya maknanya saya sgt2 sibuk ^_^
                  Saya minta maaf jika saya tidak dapat menyertai temanku sekalian punya GiveAway selepas ini                     ^_^

Friday, 20 June 2014

" Pencarian Bloglist 3 Hari by Tea & Coffee Lover "




Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia..pada hari ini diriku telah menemui satu segmen yang cantek,best & menarik gitu oleh  Am Shana ..hehe..apa kata kita beramai-ramai join nak tak..jemput join temanku sekalian ^_^




Jika temanku ingin mengetahui syaratnya boleh klik SINI

JADI??APA TUNGGU LAGI??JOM JOIN!! BAGI MEMERIAHKAN SEGMEN BY Am Shana ^_^

Tuesday, 17 June 2014

'GIVEAWAY SAJE-SAJE'


Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia..pada hari ini diriku terjumpa satu segmen yang cantek,comey,menarik & best gitu..hehe..apa kata beramai-ramai join nak tak..jemput join temanku sekalian ^_^



Jika temanku ingin mengetahui lebih lanjut boleh klik SINI

GIVEAWAY TAMAT PADA 18 JUN 2014


JADI??APA TUNGGU LAGI??JOM JOIN!!BAGI MEMERIAHKAN SEGMEN BY AQILAH AZMY ^_^

Wednesday, 11 June 2014

" 2ND GIVEAWAY SAYA NAK: STRIPED SKIRT "



Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia..pada hari ini..diriku terjumpa satu segmen yang menarik & best gitu...hehe...apa kata kita beramai-ramai join nak tak..jemput join temanku sekalian ^_^





Jika temanku sekalian ingin mengetahui syaratnya boleh klik SINI


SAYA NAK STRIPED SKIRT
SEMOGA MURAH REZEKI SAYA


Jadi??Apa tunggu lagi??Jom Join!!bagi memeriahkan GA ini  ^_^

Monday, 9 June 2014

" G.A by farahdeena fisal "



salam and hye people :),
farahdeenafisal.blogspot.com sedang bermurah hati ingin memberi hadiah kepada blogger-blogger yang sedang bergiat aktif pada masa sekarang.
Oleh yang demikian,terhasil lah giveaway by farahdeena fisal.
Penyertaan semua blogger amatlah dinanti-nantikan. !!


klik pada banner untuk join ;)

Nak menang hadiah ???
ikut langkah-langkah dibawah ini :

buat post tajuk : G.A by farahdeena fisal
copy code di box bawah ini dan paste kan di bahagian HTML post @ klik pada banner
follow SINI & SINI
senaraikan link url blog blogger-blogger yang lain (seramai yang boleh ) dan tag kan kepada mereka.

Hadiah akan diberikan berdasarkan senarai link url blog paling banyak dan ikut semua syarat- syarat.

Sebelum itu,terima kasih pada Princess sebab tag sy ^_^
Jom kita tengok siapa yang bertuah kena tag oleh sy..Jeng3:

  1. Apabila Hati Bertemu
  2. ❤ Ain Eddihar ❤
  3. The Lil Aein
  4. Tun Teja
  5. SYIRA'Y MINAI
  6. Mya Farisha's
  7. .:: CAHAYA MUSLIMAH ::.
  8. me: differ than others
  9. rafydahouse
  10. eddyboyz86™
  11. TINYNASWEET SWEETY METTY
  12. DAUN HIJAU
  13. .:Kawan Selamanya:.
  14. GITARBOYZ | NINJABOYZ
  15. ◕ Srikandi Illahi.blogspot.com ◕
  16. Ana Solehah DI
  17. COFFEELOVER
  18. P R I N C E S S
  19. Ice Princess
  20. Sweet red cherry
  21. My Impian
  22. Nukilan Kenit
  23. FiFie FeyCa
  24. Blog Santai
  25. ~ Truly Love ~
  26. labyRinth
  27. Wani Si Ulat Buku
  28. Dreamland
  29. Life is beautiful... don't waste it.
  30. Izzati Amira
  31. Bubblynotes
  32. cerita maya persada
  33. Hati Seorang Lieya Von Jay
  34. AYU INSYIRAH
  35. Aisyah Ambris
  36. GoGeous Lover
  37. Cik Itah
  38. ♫ ɱ®§.ղՕvЗllღ.§ɫȯɾʯ ♫
  39. Blog SSurianah Yana
  40. ♥ Miss Fatyn ♥
  41. Lynn Munir...and i will do it my way
  42. Hati dan Bicaranya
  43. All About Life
  44. suka gelak
  45. ♥ Blog Mrs. Secretary ♥
  46. Sulaman Lace Heaven
  47. Eikin's
  48. Si Tracey
  49. Mind Meld
  50. Aniesa Ahmad
  51. ! Sweet Smiling Smiley !
  52. Cerita Along@Wawa@Erna
  53. Hikayat Budak Pening
  54. Free Just 4 U - All Free
  55. Blog Sh.Amarina
  56. ❤ A Y U E I D R I S ❤
  57. Mamaniza.com
  58. cOmE tO mY wOrLd
  59. husnazahidi
  60. TRANSISI KEMBARA
  61. Khir Khalid
  62. FAIZUDDIN FUAD
  63. _Ceritera Hidup Saya_
  64. ~sWeet SmiLe N sWeet LiFe~
  65. SemutRajin.Com
  66. mselim3.blogspot.com
  67. Nanie Dean
  68. Pelukis Aksara
  69. Asyiqin Marshgold
  70. aRzMohdHaniffa Photography
  71. Azwar Syuhada
  72. ♡ Little Thorny Rose
  73. Cerita Si Telinga Bulat
  74. CIK YAH CONNER...
  75. Cik Siti Online
  76. Mencari Bintang Malam
  77. Ini Cerita Kita
  78. Mini Diari Ai
  79. Hani Farihah
  80. Apple Mints
  81. penconteng ruang^^
  82. Mieza Jhaa K.. @_@
  83. Life Of Afitot
  84. Athirah Zain (^____^)
  85. My Boyfriend Is An Army
  86. Jom Singgah
  87. SUTERAKASIHYANN
  88. Selamat Datang ke Belog AlyaniMatshah
  89. The Colorfull of Mieyza's Life.
  90. Nakhoda Nurani
  91. mimbar kata
  92. Mr.Cupid
  93. FiQa Nsz Little Secret
  94. Amirah Safiee ❤️
  95. ❣Towards Jannah❣
  96. ! acuyuhan
  97. Blog ieta
  98. The storyteller ☞ Syuraa
  99. Be Tough. Be Strong.
  100. Krik Krik Krik
  101. KaMPuNg KaMeq..
  102. Eizz In Da House
  103. Freaking Random
  104. Cik Lisa
  105. anajingga
  106. Mawar Khayalan ♥
  107. *ceritahati*
  108. • Amer •
  109. .:FrOmMYhEArT:.
  110. Syuhada Baharudin
  111. Monsterrr
  112. Blog Pancing Elih
  113. Ainaa Roseberry
  114. cik matahariku
  115. Nadhira Izzati
  116. Sketch of Life
  117. SHARING IS RICH
  118. Aliatul Aiman Blog
  119. Mummy Puteri
  120. BLOG BIASA YANG INGIN JD LUAR BIASA
  121. MaryamJamilah
  122. AiSAKURA ☆彡
  123. RILAKKUMA IS BEAR
  124. Boice Legacy7;
  125. //Sweet A'la Carte
  126. daisy
  127. Niyaz.Zara
  128. ✿Emas✿Putih✿Blog✿
  129. ❤ Akif Imtiyaz
  130. Informasi Cikgu Noor Mala Shahar


Jadi??Apa tunggu??Jom Join!!bagi memeriahkan GA by Faradeena Fisal  ^_^




"Infinite Last Romeo Giveaway by Fiqa Nsz"



Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia..pada hari ini diriku terjumpa satu Giveaway menarik,cantik dan best gitu..hehe..apa kata beramai-ramai kita join mahu tak..Jemput join temanku sekalian :)


Infinite Last Romeo Giveaway by Fiqa Nsz
KLIK BANNER untuk menyertai giveaway ini!

Special Thanks to:
Para sponsor giveaway ini iaitu Mr. Cupid, Anis Nadzirah, NARA Kpop Online Shop, Karimah Zulkafali, Aliatul Aiman dan Keyranazleen. Giveaway ini dianjurkan oleh Fiqa Nsz

Jangan lepaskan peluang untuk merebut hadiah menarik yang ditawarkan!
Top Refferal bakal membawa pulang hadiah album Infinite Last Romeo [official original album],
Cabutan bertuah pula mencari seramai 16 pemenang untuk merebut hadiah seperti MP3 shuffle, Infinite Replica Jersey, Infinite special limited edition badges, Infinite badge, Notebook, Infinite Key Holder dan topup!

Giveaway ini berlansung selama sebulan iaitu dari 15 May sehingga 15 Jun 2014.
Jom sertai sekarang sebelum terlambat!
KLIK SINI UNTUK KE LINK GIVEAWAY!


Jadi??Apa tunggu lagi??Jom Join!!bagi memeriahkan GA by Fiqa Nsz  ^_^

Sunday, 8 June 2014

* PENCARIAN 50 BLOGLIST COFFEELOVER *







Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia,pada hari diriku terserempak satu segmen yang menarik & best gitu..hehe..apa kata kita bersama-sama join nak tak..jemput join semua temanku  ^_^


Jika temanku ingin mengetahui syaratnya boleh klik SINI


Jadi??Apa tunggu lagi??Jom Join!!bagi memeriahkan lagi segmen ini & mengeratkan ukhuwah sesama kita ^_^


Liebster Award #2



Assalamualaikum and have a very good day for everyone..I have been nominated for the second times..thank you so much to Princess for tagging my name..hehe..I 'am very sorry if  I late to answer you question ^_^



Alright..Then..Let's me tell the rules!Even all of you know it already..


Rules when being nominated :

1. Mention the person who nominated you with a link to their blog. 
2. Answer the 11 questions asked. 
3. Nominate 11 other bloggers with a smaller following but with lots of potential. 
4. Create 11 of your own questions for them to answer. 
5. Notify your nominate.


Question by Princess 
  1. What's your crush name? Hahaha ada bran? :P
  2. What's your favorite subject?
  3. What do you think about your personality?
  4. What will you do if your best friend doesn't want to talk with you?
  5. If you have a crush, do you want to tell him/her your feeling?
  6. Do you hate prefect school? But why?
  7. If you're totally get mad, what will you do?
  8. If you're a prefect school, what'll you do if the students still do what was you ban him/her?
  9. You know couple is haram, but if someone ask you to couple with him/her, what will you do?
  10. If there's someone who's waiting for you for a long time, do you accept him/her?
  11. Do you love me? Hahaha :P

My Answer
  1. What's your crush name? Hahaha ada bran? :P
       I don't know because I don't has one :)
   
   2.What's your favorite subject?
       My favorite subject is History :)


   3.What do you think about your personality?
       I'am very sensitive,kind and humble person :)


   4.What will you do if your best friend doesn't want to talk with you?
       I will persuaded my best friend with their favourite thing..hihi :)


   5.If you have a crush, do you want to tell him/her your feeling?
       No, I don't want him to know ..


   6.Do you hate prefect school? But why?
      Yes,because when time spot check&they don't friendly with other                 student & some of them will find the student fault even do the student           follow the rules .. hehe :D


   7.If you're totally get mad, what will you do?
      I will istighfar or take wudhuk or go to the sea/garden..


   8.If you're a prefect school, what'll you do if the students still do what was       you ban him/her?
      If I was a prefect school, I will take decisive action to impose a sentence       commensurate with the offense..


   9.You know couple is haram, but if someone ask you to couple with                 him/her, what will you do

      I will say like this 'If you want to couple with me after married..Okey :) 


  10.If there's someone who's waiting for you for a long time, do you accept        him/her?

       Its according to the situation & his manner to my family.. :)


  11.Do you love me? Hahaha :P

       Yes, I love you hihi ^_^

P/S:I hope the answer can satisfy you..