Wednesday, 28 May 2014

'Giveaway Cuti Penggal 2 2014 by Wani'






KLIK BANNER UNTUK JOIN 

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia..pada hari ini sy terjumpa satu segmen yg cantik & menarik gitu..hehe..apa kata kita ramai-ramai join mahu tak..jemput join semua temanku ^_^

Sekiranya temanku mahu mengetahui syaratnya boleh klik SINI

      HADIAH:
  • Bantal        
  • Topup RM10         
  • Simple ID Card          
  • Simple Banner         

Jadi??Apa tunggu lagi??Jom Join untuk memeriahkan GA by Wani  ^_^

Tuesday, 27 May 2014

" SEGMEN : blogwalking CUTI SEKOLAH bersama ayuinsyirah "






Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia..pada hari ini diriku terlihat satu segmen yg simple,menarik,cantik dan best gitu..hehe..jadi apa kata kita beramai-ramai join segmen ni mahu tak..jemput join semua ^_^


Sebelum itu,jika temanku ingin mengetahui syaratnya boleh klik SINI..
Jom kita lihat siapa yang bertuah kena tag oleh sy..jeng3:


Jadi??Apa tunggu lagi??Jom Joinlah!!bagi memeriahkan Segmen ini & dapat mengeratkan ukhuwah sesama kita ^_^

Saturday, 24 May 2014

"Giveaway RM300 By Blog Pancing Elih"



Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia,hari ini sy ternampak satu giveaway pada pandanganku memang comey & menarik gitu..hehe..terima kasih pada yg menjemput sy untuk join sekaki..jadi apa kata kita ramai-ramai join mahu tak..jemput join semua ^_^




Jika anda mahu mengetahui syaratnya boleh klik SINI

Hadiahnya:
  • Tempat Pertama: 1 X RM100
  • Tempat Kedua: 1 X RM60
  • Tempat Ketiga: 1 X RM40
  • Hadiah Saguhati: 5 X RM20

Tarikh tutup penyertaan adalah pada 27 Jun 2014 (Jumaat) .


Jadi?Apa tunggu lagi??Jom Joinlah!!untuk memeriahkan GA by Blog Pancing Elih (^_^)

* Kenangan Oh Kenangan *


Assalamualaikum pada semua,hari ini saya teringat kenangan bersama-sama rakan perjuangan ketika diriku berada di Tingkatan 6 bawah walaupun tidak lama hanya setengah tahun sahaja sebelum diriku mengambil keputusan pergi pada bulan 12 untuk melanjutkan pengajian di politeknik Nilai, N9 selama 3 tahun..diriku rindu pada mereka..sedikit sebanyak diriku banyak belajar daripada mereka tentang pelajaran dan sebagainya..


Ini gaya formal :)



Ini gaya freestyle..hehe  ^_^


Ketika berada dalam kelas Tingkatan 6 bawah..ade pelbagai gelagat rakan2 perjuangan iaitu ade yg sporting,pendiam,dan paling best ade yg perangai gila2 sampai buat org yg berada dlm kelas diriku menjadi happy go lucky..hehe..dlm tempoh setengah tahun juga diriku dapat menjawat jawatan penolong kelas.. peace :) ..atleast diriku ade pengalaman..

Selain itu,guru2 yang mengajar kelas kami seramai 5 orang iaitu Dr.Sabkiah(Guru Pengajian Am),Pn Masnita(Guru BM),Pn Tizihan(Guru BI),Pn Haliza(Guru Sejarah) dan Pn Norjihan(Guru Pengurusan Perniagaan)..diriku rindu pada mereka..huhu..Dr Sabkiah banyak memberi nasihat & teguran kepada kami sekelas..sama seperti guru2 yang lain..


Nota Kaki:sudah lamaku tidak mendapat khabar mereka ..


Thursday, 22 May 2014

" GIVEAWAY PICIT VOTE "




Shake N' Take Mini Blander Fruity & Wang Tunai RM300.00/-
Hai Malaysian bloggerista! Terbitnya GIVEAWAY ini adalah untuk meminta secebis PICITAN VOTE terhadap Video saya dan Project Gitarboyz, chewahhh... (^_^) Simple je untuk JOIN GA picit - picit ni..... Just KLIK " VOTE " dan raih hadiah ISTIMEWA dari saya! Pemenang Bertuah akan menerima Shake N' Take Mini Blander Fruity dan Wang Tunai RM300.00/- TQSM kepada blogger yang telah sudi memicitkan dirinya, hehe... JASAMU KUKENANG! (>_<) Print Screen Bukti UNDIAN/VOTE anda sebagai penyertaan GIVEAWAY ini. GOOD LUCK EVERYBODY! 


 [ Giveaway PICIT VOTE kini berlangsung! ] 
Start : 15 MAY 2014
End : 15 JUNE 2014

Sekiranya anda inginkan peluang KEMENANGAN yang lebih cerah, SENARAIKAN NAMA - NAMA yang telah anda gunakan untuk VOTE kerana kemenangan "GIVEAWAY PICIT VOTE" melalui RANDOM.ORG (^_^)


**** Semoga anda JUJUR dengan setiap UNDIAN YANG TELAH DILAKUKAN ****



***Print Screen paparan "VOTE" anda dibawah;







JADI??APA TUNGGU LAGI??JOM JOIN!!UNTUK MEMERIAHKAN GA PICIT VOTE INI (^_^)




" Segmen : Cari Followers Mei ! "





Syaratnya:
1)Follow blog Suriana abdul kadir.
2)Follow circle  Suriana abdul kadir.
3)Buat new post : Segmen : Cari Followers Mei !.
4)Save ordinary banner kat atas tu dan link ke entry INI.
5)Publish post anda dan tinggalkan link post dalam ruangan comments yang disediakan.

Tarikh tutup: 31 Mei 2014

Jadi?Apa tunggu lagi??Jom Join!!untuk memeriahkan segmen ini & support sekali ^_^

Wednesday, 21 May 2014

" Segmen : Preloved by kokoclothes "







Assalamualaikum kepada semua temanku,saya mendapat tahu yang blog penconteng ruang telah 
menganjurkan Segmen : Preloved by kokoclothes yang bermula dari 28/4/2014 sehingga 28/5/2014.
3 orang peserta bertuah akan menerima barangan preloved khas dari kokoclothes ^_^


Mesti kalian mahu tahu apa kaitan segmen ini dengan kokoclothes kan??
Kokoclothes adalah kedai online yang menjual pelbagai jenis pakaian,kasut preloved,bundle dan baru.
Segmen ini dianjurkan bagi mempromosikan kedai online yang baru bertapak ini ^_^


Inilah serba sedikit tentang segmen ini,jika ingin mengetahui syaratnyer boleh klik SINI


Jom Semua Join beramai-ramai untuk support bagi memeriahkan Segmen : Preloved by kokoclothes 
 (^_^)




Monday, 19 May 2014

' Segmen Bloglist Bubblynotes.Com 48 Jam #1 '




http://www.bubblynotes.com/2014/05/segmen-bloglist-bubblynotescom-48-jam-1.html


Segmen Bloglist Bubblynotes.Com 48 Jam #1 bermula dari 20/5/2014 SEHINGGA 22/5/2014, jam 9.45 a.m... Semua blogger tak kira yang baru atau lama, femes atau tidak, retis atau tidak dijemput untuk memeriahkan segmen ini... Tujuan? Pertama, haruslah nak pilih 10 orang blogger yang bertuah untuk masuk bloglist Bubblynotes.Com dan nak rapatkan lagi silaturahim sesama kita, follow memfollow untuk semua blogger2 yang menyertai segmen ini. Pemenang segmen akan dipilih oleh pakcik Random.Org...


Hanya 4 Langkah Mudah Diperlukan:
1. FOLLOW blog Bubblynotes.Com 
2. Buat entri bertajuk: Segmen Bloglist Bubblynotes.Com 48 Jam #1
3. Copy coding yang telah disediakan ke dalam ruangan HTML dan Publish entry. Untuk copy coding di bawah, sila HIGHLIGHT semua coding dan tekan CTRL + C secara serentak.

Kemudian pastekan coding seperti tutorial di bawah ini...

 

4. Tinggalkan URL entry uolss ke dalam ruangan komen di bawah. 


Simple dan mudah kannn??? Segmen copy+paste paling awesome kot bagi iolss... 


PEMILIHAN PEMENANG:
1. 10 blog akan dipilih melalui Pakcik Random. (random.org) 
2. Pemenang akan diumumkan pada 23/5/2014.


Jadi?Apa tunggu lagi??Jom Join Semua !!! bagi memeriahkan Segmen ini..Pasti anda tidak rugi ^_^

Segmen Blogging + Menang Hadiah!




Assalamualaikum,hari ini saya rasa tertarik dengan satu segmen ini...kenapa??kemungkinan disebabkan segmen di bawah ini..hehe..jom join sekali temanku..pasti tak rugi :)




Salam 1 Malaysia. Segmen terbaru kini dilancarkan! Tujuan segmen ini diadakan untuk beramah mesra sesama blogger. Yang tak kenal, kini boleh berkenal-kenalan. Menambah rakan maya. Yang bestnya segmen ini menyediakan hadiah menarik buat pemenang bertuah!

HADIAH:
USB Flash Drive/Pendrive 8GB
Jewellery Fashion 1 set
Novel
T-Shirt
Fridge magnet
Keychain

Segmen Blogging + Menang Hadiah! anjuran dan tajaan Yumida

TAMAT: 29 MEI 2014 – Jam 11.59 malam

Jadi?Apa tunggu lagi??Jom Joinlah!!untuk memeriahkan Segmen Blogging + Menang Hadiah! by Yumida
^_^

" Segmen : Blogwalking Bersama Cikgu Ayu "






Hendak mengetahui syarat2nya dengan lebih lanjut sila klik SINI

Apa tunggu lagi??Jom Joinlah!!bagi memeriahkan Segmen Blogwalking Bersama Cikgu Ayu
& mengeratkan ukhuwah sesama kita ^_^

" 1st Mini Giveaway By Atikah Aziz "






TAG:


Pemenang akan diumumkan pada 1 @ 2 Jun 2014 dan akan dipilih melalui random.org  

Hendak mengetahui syaratnya lebih lanjut klik Here

Jom Join Semua untuk Memeriahkan GA By Atikah Aziz ^_^

Saturday, 17 May 2014

" Giveaway Eikingg "




-Tekan Banner untuk join-


Hadiah yang ditawarkan : 
1. Blouse Black White
2. Peplum Maroon Baldu
3. Egg White Face Mask x 2
4.Shiseido Mask + Crystal Collagen Eye Mask x 2
5. Topup RM10


What I choose : 
1.Topup RM10 
2.Egg White Face Mask 
3.Shiseido Mask + Crystal Collagen Eye Mask


Tarikh tamat : 1 / 6 / 2014


Jadi?? Apa tunggu lagi?? Jom Joinlah!! bagi memeriahkan GA by Eikin ^_^

Thursday, 15 May 2014

"Segmen : ucapan SELAMAT HARI GURU "





Assalamualaikum..berdiri saya di sini saya ingin mengucapkan ' Selamat Hari Guru ' kepada semua guru yang telah mengajar saya sepanjang saya berumur 20 tahun ini..jutaan terima kasih kepada guru-guru yang telah mengajar saya dari sekolah tadika,sekolah rendah,sekolah kafa (agama),sekolah menengah sampailah saya sekarang di politeknik..Pembelajaran dan pengajaran ilmu darimu guru akanku aplikasikan  dalam menjalani kehidupan.Insyaallah,akanku ingat pesanan daripadamu guru ^_^ 


Tanpamu guru siapalah diriku
tanpamu guru tidak lahirlah 
generasi yang akan memimpin 
masa hadapan..

Tanpamu guru tidak terdidiklahku
menjadi insan yang berguna kepada
 bangsa,agama dan negara..

Tanpamu guru banyak keringat
telah kaucurahkan dalam memberi ilmu 
kepada anak didikmu
tanpa mengira masa dan waktu


Jutaan terima kasih kepada pemilik blog iaitu ayu insyirah kerana telah menganjurkan segmen 'ucapan Selamat Hari Guru '..sekali lagi saya ingin mengucapkan ' Selamat Hari Guru ' yang akan disambut pada 16 Mei pada semua yang bergelar seorang guru di seluruh dunia..hehe  ^_^



Wednesday, 14 May 2014

"Beauti Giveaway #2 by rafydahouse"






TAG :


SYARAT-SYARAT: 

1. Mestilah warganegara Malaysia dan tinggal di malaysia dan mempunyai blog.
2. Buat entry bertajuk "Beauti Giveaway #2 by rafydahouse"
3. Click semua iklan yang ada dalam blog ini.
4. Letak banner di atas dalam entry korang dan jangan lupa linkkan ke blog ni.
5. Tag 3 orang rakan blog anda, pastikan dia tahu.
6. Follow blog sy ni bagi yang belum follow.
7. Publish kan entry korang & jangan lupa letak link entry korang dalam kotak komen dibawah.
8. GA ni akan di batalkan sekiranya peserta kurang drpd 10 org. ( kali ni serius)
9. GA ni bermula dr 12 MEI 2014 - 12 JUN 2014. (sebulan)
10. Pemenang akan diumumkan pd 13 JUN /14 JUN 2014.

HADIAH:







Apa tunggu lagi?? Jom Joinlah!! bagi memeriahkan Beauti GA #2 by Rafydahouse ^_^



Tuesday, 13 May 2014

" Segmen Blog Review "






kepada para blogger di luar sana,dalam blog faizuddin fuad beliau telah  menganjurkan satu segmen yang mana beliau akan mengreview blog anda sebagai penghargaan beliau jika anda menyertai segmen ini . 


Bagaimana nak sertai segmen menarik ini ?

  • Copy banner & buat satu posting sebagai promotion kepada segmen ini
  • tinggalkan url blog korang dekat ruangan komen 
  • 50 blog terawal akan diREVIEW secara beperingkat .


Apa tunggu lagi? Jom Join untuk memeriahkan segmen blog review ini ^_^

Monday, 12 May 2014

"Giveaway 3rd Anniversary Syahoney Kitty "



ASSALAMUALAIKUM



Jom Join semua..hadiahnyer menarik..syarat & hadiahnyer seperti berikut:

Syarat :

1) Malaysian
3) Like FB SyahoneyTengkuButangNurulAinza*
4) Copy Banner dan buat satu entry tajuk "Giveaway 3rd Anniversary Syahoney Kitty " dan backlink ke entry ini.
5) Tinggalkan komen di entry ini juga
6) Hebahkan pada kawan-kawan jika boleh


Senarai Hadiah:


Top up RM5 x 2 person (from Najwa)
Top up RM10 x 3 person (from Nurul)
2 Keychain comel x 2 person (from TengkuButang)
2 doodle. Half body x 2 person (from Ainza)
2 Savee Masker x 2 person
2 Keychain x 2 person
1 Fridge Magnet x 1 person
1 Shawl x 1 person
 Hello Kitty random stuff x 2 person2 Hadiah Misteri x 2 person (Tuan Tanah akan pilih pemenang)


Jadi? Apa tunggu lagi? Joinlah untuk memeriahkan GA Syahoney Kitty ^_^

'HELLO MAY GIVEAWAY BY DIRAH'






instagram id : Tidak ada

Jom join semua...hadiahnya memang menarik..nak tahu ape hadiahnya.
Ini antaranya:


          Top Referral :

  •  Topup RM 10
  •  Button badge dan bookmark
  •  Bloglist sebulan dan review blog
  • Note - seorang peserta

           Top komentar dalam entri :

  • Topup RM 5
  • Review blog
  • Header
  • blogger card

         Top promote :

  • Topup RM 5
  • Bookmark buatan sendiri
  • review blog

               Best review tentang blog dirah :

  • Review blog
  • Topup RM 5
  • Doodle perempuan bertudung
  • Bloglist sebulan

          Blog tercantik (k-pop) :

  • Topup RM5
  • Header
  • Doodle perempuan bertudung

           Blog tercantik (non k-pop) :

  •  Topup RM 5
  •  blogger card
  •  Header

          Random.org : 
  •  Topup RM 5 - seorang orang peserta
  • Topup RM 5 - dua orang peserta
  •  Topup RM5 - seorang peserta
  • Topup RM5 - seorang peserta
  • Header - dua orang peserta
  • Tonik rambut raban - Untuk peserta yang memenuhi semua syarat.
  •  Button badge dan bookmark - 4 orang peserta
  •  Topi EXO - 1 orang peserta
  •  Mini tasbih - seorang peserta
  • Keychain dari cambodia - seorang peserta
  • Bloglist sebulan - tiga orang peserta
  • Bedak tanaka dan shiseido mask - seorang peserta

Bukti print screen iklan :














Jadi? Apa tunggu lagi ? Tekan Banner di atas untuk join !!
Jom memeriahkan GA By Dirah ^_^

' Segmen Blogger Aktif '


Salam .
Anda masih aktif berblogging ?
Jom sertai segmen mudah ni.
Tak pasal-pasal dapat traffic free, follower free .
yang paling penting blogger's friendship <3 Insyallah  ^_^



klik banner untuk join the community :D

good luck everyone!


Saturday, 10 May 2014